sábado, 24 de mayo de 2008

SOBREMESA DE ABACAXI

The image “http://www.cocinayhogar.com/parati/alimentos/frutas/030/gastronomia-06.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Nonbaitetik hasi behar eta, zer iruditzen zaizue frexko-frexkoa den errezeta batekin hasten bagara ??
Jatorrizko hizkuntzan emango dizuegu errezeta eta zuek bi lan izango dituzue:
lehenengo lana NONGOA den asmatzea izango da eta bigarrena OSAGAIAK zeintzuk diren esatea.

Para empezar os proponemos una receta muy fresquita. Vais a tener dos trabajos: el primero va a ser adivinar la PROCEDENCIA de esta receta y vuestra segunda tarea va a ser que nos deis los INGREDIENTES.
Os vamos a dar la receta en la lengua original.

Ingredientes
1 abacaxi (medio) maduro descascado
3 colheres (sopa) rasas de açucar
4 morangos grandes cortados em fatias
9 folhas de hortela a gosto

Modo de preparo
1. Corte 2/3 de abacaxi em fatias e o resto em cubinhos.
2. Colque a fruta em quatro tigelinhas retratarias.
3. Acrecente o açucar e diexe dourar por cerca de 2 minutos embaixo do gril do forno.
4. Reitre quando o açucar començar a caramelar.

Aprentaçao
Junte os morangos e salpique com as folhoas de hortela.


Goxoa ezta???

viernes, 23 de mayo de 2008

RECETAS DEL MUNDO

  • Como todos sabéis, en nuestro instituto tenemos alumnos y alumnas de diferentes países. Hemos pensado que sería muy interesante que pudiésemos crear un apartado donde todo el que quiera pueda darnos alguna receta típica de su país. ¿Qué os parece la idea? ¿No se os hace ya la boca agua?
  • Denok dakizuen bezala, gure institutoan herrialde ezberdinetako jende asko dago. Zer irudituko litzaizueke bakoitzak bere herriko errezeta bat emango baligu?

GURE LOGOA

Ikusi ea laster zein logo aukeratzen ari diren gure ikasleek......

Hemen jarraitzen dugu gure logoarekin, GURE IKASLEAK LANEAN dagoen zutabean 1ºB taldeak LOGOA egiten daude, Karmeleren klasean. Ea zer asmatzen duten. Laster jakingo dugu

Oraindik daikagun bakarra Esti eta Junkal aurkitutakoa da 1ºD-ko klasekoak