viernes, 23 de mayo de 2008

RECETAS DEL MUNDO

  • Como todos sabéis, en nuestro instituto tenemos alumnos y alumnas de diferentes países. Hemos pensado que sería muy interesante que pudiésemos crear un apartado donde todo el que quiera pueda darnos alguna receta típica de su país. ¿Qué os parece la idea? ¿No se os hace ya la boca agua?
  • Denok dakizuen bezala, gure institutoan herrialde ezberdinetako jende asko dago. Zer irudituko litzaizueke bakoitzak bere herriko errezeta bat emango baligu?

9 comentarios:

Anónimo dijo...

ME PARECE MUY APETITOSO

Anónimo dijo...

no se como se llama por que no lo he leido pero tine que ser muy rico algun dia lo tendre que probor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anónimo dijo...

antola daiteke egun bat eskolan errezeta ezberdinak probatzeko?

Anónimo dijo...

ze ona!!

ori ikusitaz, orain, gosea dut jeje beno, ba probatu behar dugu hori jangelan, segurazki jangelako janaria baino goxoagoa egongo zen

beno..............aio!!

Anónimo dijo...

kaixo!!!
oso ideia goxoa iruditzen zait!!!
beste lekuetako janaria dastatzea oso ondo dago!!!
GAUZA BERRIAK PROBATU BEHAR DITUGU!!!!!

♥MXX♥
____AGUR____

Anónimo dijo...

Kaixo!!!

Ni web orri bay aurkitu dut errezeta askorekin, eta herrialde esberdinetakoak ere. Helbidea usten dizuet:

http://www.repsolypf.com/es_eu/casa_y_hogar/cocina/portada/default.aspx

Niri hau gustatu zait:

Tabbouleh, Ekialdeko delicatessen

Ekialde Ertaineko delicatessen bat da, mezze edo hasierako hotzentzako prestatzen den entsalada bat. Osagai nagusia cus-cus da, nahiz eta errezetak herrialdeen arabera aldatu egiten diren.

Prestatzeko, lehenengo, gari-semola beratzen jarriko da; bere gogortasunaren arabera, biguntzeko denbora gehiago edo gutxiago beharko du. Ondoren, ura kenduko zaie eta entsalada-ontzian jarriko dira. Beste aukera bat gatz-uretan egosten jartzea da (kumino apur bat ere gehitu dakioke), ontzia estali eta bost bat minutuz uztea semola puztu arte. Oliba-olio apur bat gehitzen zaio, sardexkaren laguntzaz askatu eta hozten utziko da.

Cus-cus giro-tenperaturan geratzen den bitartean, gainerako osagaiak txiki-txiki egingo dira. Tomateak zuritu egiten dira, haziak kentzen zaizkie eta mamia dado txikitan eta erregularretan zatitzen da, oliotan eta ozpinetan ontzen dira tipulak eta piper berdeak lauki txikitan, saldarentzako hornidura bailitzan, zatitzen diren bitartean. Osagai osagarri gisa perrexila eta menda gehitu ohi dira, fin-fin txikituta; aukerako osagaien artean daude pepinoak eta mahaspasak. Horiek guztiak cus-cus-ari gehitzen zaizkio, kontuz-kontuz nahastu, gatza, oliba-olio apur bat eta limoi-zukua bota eta zerbitzatu aurretik une batez pausatzen utziko da zaporeek bat egin dezaten. Garrantzitsua izango da zapore bat besteen gainetik ez nabarmentzea, baizik eta dastatzerakoan, sentsazioa aromen nahasketa izan dadila lortu behar da.

Anónimo dijo...

Ez dikigu hori ona egongo den ala ez, baina hau... siuraski baietz!!!

http://www.todocomer.com/wp-content/uploads/2007/09/jamon.jpg

^^

Anónimo dijo...

Niri asko gustazen zait makarroiak eta esango dut errezeta eta nola egin.
Makarroiak
Tomatea

Sutan jartzen dugu makarroiak eta gero tomatea jartzen dizkiogu.

Axun Berruet dijo...

Tabouleh-arena nik probatuta daukat eta benetan erreza eta goxoa gelditzen da!! Duela hilabete pare bat sukaldaritza ikastaro txiki bat egin nuen eta bertan erakutsi ziguten holako zerbait prestatzen!!