lunes, 2 de junio de 2008
Llapingachos
Aurrekoan Brasileko errezeta bat aurkeztu genizuen. Beste errezeta berri batekin gatoz!! Oraingoan bi lan izango dituzue ere: lehenengoa NONGOA den asmatzea eta bestea ACHIOTEA zer den azaltzea. Sorte on!!
Hace poco os dábamos la receta de un postre brasileño hecho a base de piña. Os proponemos una nueva receta. Esta vez tendréis que adivinar de DÓNDE es y qué es el ACHIOTE. ¡A ver si alguien se anima con la receta!
Ingredientes
2,5 kg de papas
1 cebolla blanca finamente picada
4 cucharadas de aceite con achiote (se puede sustituir por azafrán)
1/4 de queso rallado
2 yemas de huevo
sal al gusto
Preparación
1. Haga un refrito con la cebolla y el aceite.
2. Hierva las papas con sal y cuando estén suaves aplástelas hasta formar un puré.
3. Agregue las papas al refrito y déjelo enfriar un poco.
4. Con la masa forme pequeñas bolitas. Haga un hueco en las bolitas y meta en él el queso.
5. Cierre hasta que tomen la forma de unas gruesas tortillas y póngalas en una sartén hasta que se doren.
Presentación
Servir con lechuga y tomate, y si es posible con aguacate.
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7 comentarios:
Sara naiz 2.Dkoa
Kaixooo!!!
Uste dut Achiotea landare bat dela.Ez du saborerik.
Sudamerikatik (Brasil) dator.
Kaixo berriro!!!!
Uste dut Panamakoa (Amerika) dela.
Agur.
kaixo ruben 2ºDkoa naiz eta orain dakit llapingachoak Ecuador-koak direla eta achiotea landare botaniko bat da, propietate medikuntzalak ditu eta bere semillarekin kolorantea egiten da.
aio
Karmelek esan du probatu nahi dituela llapingachoak, eta abacaxi-a.Ea nor animatxen den egitera.
Aio.
Ruben 2ºD
Ba bai, Rubenek asmatu du guztia,Ecuadorren prestatzen dute errezeta goxo hori eta achicotea kolorante bezala erabiltzen dute!!
ZORIONAK RUBEN!!!
Egia esan, nik ere probatu nahi nituzke...ea norbaitek denbora ateratzen duen azkeneko egun hauetan eta eskolara ekartzen dituen!!
Nik egiten badut pasako dizuet zatitxo bat!!!!
kaixo:
Oso errezeta ona ematen du!!!! Probatuko dut, bai orixe!!!!!
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